Sayfalar

13 May 2011

Pastacı Kreması Tarifi

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta sarısı,
  •  1,5 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 4 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çimdik tuz,
Yapılışı:
  1. Yumurta sarısı ve kuru malzemeleri karıştırın, sütü yavaş yavaş ilave edin. Koyu bir kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  2. Oda sıcaklığına gelene kadar ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuduktan sonra pastanızın ara katlarında istediğiniz meyve veya çikolata ile kullanın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...