Sayfalar

28 Ara 2011

Fındıklı Krokan Yapılışı



Fındık krokan en sevdiğimiz şekerlemelerden birisidir. Krokanın dilimizde Türkçe karşılığı gevrektir. Toz şekerin ocakta eritilerek karamelize edilip soğutulması ile elde edilir. Yapılışında fındık, fıstık, susam, badem kullanabilirsiniz.. Yapılışı oldukça kolay. Soğutulduktan sonra merdane ile ezilerek pastalarda kullanılacağı gibi, tek başına tüketilmesi de mümkün.

Malzemeler;
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı fındık,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1tatlı kaşığı limon suyu,
  • 2 yemek kaşığı ılık su ( yumuşak olması istenirse),
Yapılışı;
  1. Mutfak tezgahının üzerine yağlı kağıt serin,
  2. Şekeri ve suyu çelik tavanın içine alın, tavanın kenarındaki şekerler erimeye başlayınca kısık ateşte şekerin tamamı eriyinceye kadar sürekli karıştırın.
  3. İstediğiniz karamel rengi oluşunca ocaktan alıp hemen fındıkları ( istenirse su bu aşamada ilave edilir) ilave edin, karıştırın ve vakit geçirmeden tezgahtaki yağlı kağıdın üzerine dökün. Tavada kaldığı sürece pişmeye devam eder ve şeker yanar.
  4. Kaşık yardımı ile fındıkları tek sıra olmasını sağlayın. Tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  5. Ben pastada kullanacağım içim merdane ile ezdim. Siz küçük parçalara da bölebilirsiniz.
  6. Kavanozda muhafaza etmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...