Sayfalar

Elma Şekeri


Malzemeler:
  • 5 adet sert kırmızı veya yeşil elma,
  • 5 adet tahta çubuk,
  • 1/2 su bardağı glikoz,
  • 3/4 su bardağı su,
  • 2 su bardağı şeker,
  • Gıda boyanız sıvı ise, 2-3 damla, jel ise kürdanın ucu ile çok az miktarda kırmızı gıda boyası,
Yapılışı:
  1. Elmaları yıkayın ve iyice kurulayın. Saplarını koparın ve ortalarına tahta çubukları derince saplayarak buzdolabında bekletin.
  2. Bir tencerenin içine, sırasıyla glikoz, su, şeker ve kırmızı gıda boyasını koyun 175  dereceye gelinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika.kaynatın. Altını kapatıp 5 dakika kadar bekletin. Bu arada elmaları buzdolabından  çıkarın tekrar kurulayın.
  3. Elmaları tenceredeki şuruba çevirerek bulayın, elmaları çıkarırken altını tencerenin kenarına sürüp fazlalığı alın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dik olacak şekilde dizin. Buzdolabına koyup donmasını bekleyin, sonra servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...