Sayfalar

13 May 2011

Ganaj Tarifi

Ganaj pastanın kaplanmasında veya ara katlarında kullanılır. Ganaj yapımında kuvertür çikolata veya marketten alınan bitter çikolata kullanabilirsiniz. Bir ölçü ganaj tarifini veriyorum. Siz aynı oranda pastanızın büyüklüğüne göre artırabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 200 gr kuvertür çikolata,
  • 200 gr kutu krema,
Yapılışı:
  1. Çikolatayı küçük küçük doğrayın, Kremayı benmaride ısıtın içine parçalanmış çikolatayı ekleyin karıştırarak erimesini sağlayın.
  2. Tamamen eridikten sonra benmariden alın, üzerinin kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırarak soğutun. ( üzerine temas edecek şekilde naylon streç flim serdikten sonra buzdolabında soğutabilirsiniz.)
  3. İyice soğuduktan sonra pastanızın içinde veya dışında kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...