Sayfalar

22 Şub 2011

Zeytinyağlı Havuç Ezmesi

Malzemeler:
  • 500 gr havuç,
  • Yarım su bardağı zeytin yağı,
  • 2 adet soğan,
  • 4-5 diş sarımsak ( miktarını değiştirebilirsiniz),
  • 2 su bardağı süzme yoğurt,
  • 1 avuç maydanoz yaprağı,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Havuç kazınır ve rendelenir. Soğan rendelenir zeytinyağında hafif pembe kavrulur. Havuç ilave edilir karıştırılır.
  2. Kapak kapatılır, ara sıra karıştırılarak pişirilir.
  3. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt eklenir iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır, maydanoz yaprakları ile süslenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...