Sayfalar

22 Şub 2011

Yoğurt Soslu Tavuk (Tavuk şinitzel)


Malzemeler:
  • 4 parça tavuk göğsü,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı köri,
  • 1 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • Tuz, zencefil, karabiber, pul biber, kimyon, kekik,
  • Galeta unu,
  • Kızartmak için sıvı yağı,
Yapılışı:
  1. Tavuk göğüs etleri yanlamasına ince ince kesilir veya dövülerek fileto haline getirilir. Etler bütün olarak kullanılır veya üçgen parçalara kesilir.
  2. Bir kabın içinde yoğurt, köri, pul biber, kimyon, kekik, soya sosu, zencefil, sirke ve tuz konularak karıştırılır. Etler içine konularak karıştırılır.. Buzdolabında en az 2 saat bekletilir. 
  3. Daha sonra tavuk etleri sosun içinden çıkarılır, galeta ununa bulanır kızgın yağda kızartılır. Kızartılan  parçalar kağıt havlu serilmiş tabak üzerine alınır.
  4. Pilav ve patates kızartması ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

1 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık harika olmuş.dün bloğumda bir duyuru yapmıştım destek olursan çok sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...