Sayfalar

16 Ara 2010

Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

MALZEMELER:
  • 3 adet kereviz,
  • 2 adet orta boy patates,
  • 2 adet orta boy havuç,
  • 2 adet soğan,
  • 3 tahta kaşık zeytin yağı,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • Tuz,
  • 1 su bardağı sıcak su veya portakal suyu,
YAPILIŞI:
  1. Kerevizler soyulur küp küp doğranır limonlu suda bekletilir.
  2. Patatesler soyulur kereviz ile aynı şekilde doğranır. Havuçlar kazınır yıkanır enlemesine doğranır.
  3. Yemeklik doğranmış soğan, havuç ile birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  4. Şeker, kereviz ve patatesler ilave edilir, 2-3 dakika kavrulur. Tuz, bir bardak sıcak su ilave edilir kısık ateşte  sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (arzu edilirse nazik sapları ve yaprakları eklenir)
  5. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
portakallı kereviz

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...