Sayfalar

12 Ara 2010

Portakallı Kek


MALZEMELER:
  • 0,75 su bardağı zeytin yağı, ( 1 su bardağından 1 parmak eksik),
  • 4 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 portakal kabuğu rendesi,
  • 1 portakal suyu,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2,75 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı kakao, istenirse,
YAPILIŞI:
  1. Yumurta ile şeker en az 10 dakika çırpılır. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, yoğurt, zeytin yağı ilave edilir, metal olmayan kaşık ile karıştırılır.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır. Elde edilen hamurun yarısı yağlanmış kek kalıbına dökülür. Kalan hamura kakao eklenir karıştırılır kek kalıbındaki hamurun üzerine dökülür.
  3. 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. Kürdan batırıldığında hamur yapışmıyorsa kekimiz pişmiş demektir.
  4. İstenirse kekimiz soğuduktan sonra üzerine vanilyalı dekor şeker elenerek süslenir.
Afiyet olsun...

1 yorum:

döküm tava dedi ki...

güzel bir tarif portakallı çikolata oluyordu ve tadını seviyordum sanırım bu da güzel olacak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...