Sayfalar

9 Kas 2011

Krem Şantili Pastacı Kreması

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta sarısı,
  •  3 su bardağı süt,(750 gr)
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası,
  • 5 çorba kaşığı un,(100 gr)
  • 7 çorba kaşığı toz şeker, (50 gr)
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı, (istenirse)
  • 1 paket sade krem şanti,
Yapılışı:
  1. Yumurta sarısı, nişasta, un ve şekeri  karıştırın, sütü yavaş yavaş ilave edin. Orta ateşte koyu bir kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım kaynatın ocaktan alın. 
  2. Tere yağını ve vanilyayı ilave din oda sıcaklığına gelinceye  kadar ara sıra karıştırarak soğutun. 
  3. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Soğuyan kremaya ilave edin 2-3 dakika çırpın. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...