Sayfalar

27 May 2011

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler:
  • 150 gr. margarin,150 gr tereyağı,
  • 1 su bardağı pudra şekeri ,
  • Yarım su bardağı mısır nişastası,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı zencefil,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı tarçın ,
  • 1 paket vanilya,
  •  4 su bardağı un,
  •  Bir çimdik tuz,
Yapılışı:
  1. Yoğurma kabına pudra şekerini, yağı ilave edin. 3 bardak unu, nişastayı, karbonat ve tuzu eleyip,  karışıma ilave edin. 
  2. Yumurta, zencefil, vanilya ve tarçınıda  ekleyip yoğurun. Kalan 1 bardak unu  azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ne çok yumuşak,ne de çok  sert bir hamur olsun.
  3.  Hamuru streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru yarım cm. kalınlığında açıp, istediğiniz kalıplarla kesin.. Hamuru açarken üzerine yağlı kağıt koyupta açarsanız, kurabiyelerinizin üzerleri pürüzsüz ve düzgün görünür. 180 derecede 15 dakika kadar pişirin.
  4. Üzerlerini şeker hamuru ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...