Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru börülce,
- Maydanoz, dereotu, yeşil nane,
- 4-5 adet taze soğan,
- 2 adet kırmızı biber,
- 1 çay bardağı sızma zeytin yağı,
- 1 limon suyu,
- Tuz, kimyon, pul biber,
- İstenirse küçük acı biber turşusu, kornişon salatalık turşusu,
- 2 adet haşlanmış yumurta,
- Ceviz, keten toğumu,
- Akşamdan ıslatılan börülcelerin üzerini geçecek kadar su ilave edilerek, diri kıvamda haşlanıp süzülür.
- Dereotu, maydanoz, yeşil nane ve taze soğan yıkanır ince ince kıyılır. Kornişon turşu ve biberler küp küp doğranır.
- Haşlanan börülcelere hazırladığımız malzemeler, keten tohumu, ceviz ve tuz ilave edilir karıştırılır.
- Zeytin yağı, limon suyu ve baharatlar eklenerek tekrar karıştırılır.
- Son olarak haşladığımız yumurtalar halka şeklinde dilimlenerek salatanın üzerine yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder