Malzemeler:
- Yarım kg taze bakla,
- 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 tatlı kaşığı un,
- Dereotu,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 1-1,5 bardak su,
- Tuz,
- Baklaların uçları kesilir, uzun olanlar ortasından kesilir, yıkanır. kararmaması için limonlu suda bekletilir.
- İnce doğranmış soğan ile zeytinyağı hafif pembe kavrulur. Bakla ilave edilir, kapak örtülü olarak 5-10 dakika kavrulur.
- 1 tatlı kaşığı un su ile karıştırılır, tencereye ilave edlir. Kısık ateşte pişirilir.
- Ocaktan alındıktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serpilir, kapak yarım açık soğumaya bırakılır. Soğuk olarak yoğurt ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder