Sayfalar

3 Nis 2011

Radika Salatası ( ege mutfağı)


Malzemeler:
  • Yarım kg radika ,
  • 1 limonun suyu,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
Yapılışı:
  1. Radikalar bol suda iyice yıkanır. Köklerinden ayrılır, 5-6 cm uzunluğunda parçalara ayrılır. Kaynayan tuzlu suda haşlanır, süzülür. Servis tabağına alınır.
  2. Sarımsak tuz ile ezilir, limon suyu ve zeytin yağı ilave edilir, karıştırılır.
  3. Servis tabağına alınan radika soğuduktan sonra, üzerine sarımsaklı sosun tamamı gezdirilerek dökülür.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...