Malzemeler:
- Yarım kg arapsaçı,
- 2 adet kuru soğan,
- 4 tahta kaşığı zeytin yağı,
- Tuz, karabiber, pul biber,
- 4 adet yumurta,
- Arapsaçının kökleri temizlenir, taze filizleri ve dalları alınır, yıkanır. 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Çok az su ile veya buharda 10-15 dakika haşlanır. (Haşlamadan da yapılır. Çok taze değilse pişmesi uzun sürebilir. Soğan ile kavurduktan sonra1 çay bardağı kadar sıcak su eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir.)
- Geniş yayvan bir tencerede, yemeklik doğranmış soğan zeytin yağında kavrulur. Haşlanmış arapsaçı ilave edilir birlikte kavurmaya devam edilir.
- Piştikten sonra tuz eklenir karıştırılır. Yumurta sayısına göre oyuklar açılır, oyuklara yumurtalar kırılır. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber serpilir, Kapak kapatılır yaklaşık 2 dakika kapak açılmadan ocak da tutulmaya devam edilir. Yumurtaları lop tutabilirsiniz veya karıştırabilirsiniz. Yoğurt ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder