Sayfalar

23 Oca 2011

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye


Malzemeler:
  • 1/3 su  bardağı pekmez,(250 ml lik bardak kullandım)
  • 1/2 su bardağı esmer şeker,
  • 125 gr yumuşak tereyağı veya margarin,
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı,
  • 1 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı karbonat,
  • 1 yemek kaşığı kakao,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 2 tatlı kaşığı zencefil,
  • 6-7 adet karanfil,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • İstenirse damla çikolata, ceviz,
  • 3 su bardağı tam buğday unu,
Yapılışı:
  1. Karanfiller çeyrek çay bardağı kaynar su içinde  15 dakika kadar bekletilir. İçine 2 yemek kaşığı kakao konularak karıştırılır. Bir tarafta bekletilir.
  2. Margarin, zeytin yağı, esmer şeker mikser ile iyice çırpılır. Yumurta ve pekmez eklenir çırpmaya devam edilir. Sonra, kakaolu karanfil suyu, damla çikolata, ceviz ilave edilir karıştırılır.
  3. Tarçın, zencefil, tuz, un ve kabartma tozu eklenir ( başlangıçta 2 bardak un koyulur, 3 üncü bardak azar azar ilave edilir) elimize hafif yapışacak hamur oluşuncaya kadar yoğurulur.
  4. Hamur streç filmle sarılır buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
  5. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, el içinde yuvarlatılıp hafif bastırılır, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında tam olarak 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...