Sayfalar

9 Eki 2010

ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE

ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı kuru fasulye,
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • 1 orta boy soğan,
  • 1 adet kırmızı salçalık biber,
  • 1 domates,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 1 çay kaşığı köri, arzuya göre,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Fasulyeler ayıklanır, yıkanır tencerede bol su içinde bir gece bekletilir. Ertesi gün yarı dirilikte haşlanır, suyu süzülür.
  2. Yemeklik doğranmış soğan ve kırmızı biber zeytinyağında hafif kavrulur, soyulup doğranmış domates ve salçalar eklenir domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  3. Haşlanmış fasulye ve şeker konulur bir iki çevrilir, 4-5 bardak sıcak su ilave edilir, kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır, kısık ateşte pişirilir.
  4. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...