Sayfalar

27 Eki 2010

Taze Fasulye Kızartması

MALZEMELER:
  • 1/2 kg taze fasulye,
  • 1/2 su bardağı mısır unu,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • Kızartmak için az bir miktar sıvı yağ,
  • 2 yumurta, isteğe bağlı,
YAPILIŞI:
  1. Fasulyelerin uç kısımları alınır, yıkanır, tuzlu suda haşlanır ve süzülür. 
  2. Mısır unu ve karabiber ile harmanlanır. Teflon tava yağlanır, fasulyeler döşenir, üzerine çırpılmış yumurta dökülür, bir yüzü kızartılır. Düz bir tabak yardımıyle fasulye ters çevrilerek diğer yüzü de kızartılır.
  3. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...