Sayfalar

21 Eyl 2010

SARDALYA BUĞULAMASI

SARDALYA BUĞULAMASI
Sardalyaları yağda mısır unu ile kızartmak gerçekten çok lezzetli fakat buğulamasıda çok güzel oluyor.
MALZEMELER:
  • 1 kg sardalya,
  • 1 limon suyu,
  • 3 adet defne yaprağı, (varsa),
  • Sıvıyağı,
  • Tuz, karabiber,
YAPILIŞI:
  1. Sardalyaların kafaları koparılır, içleri temizlenir yıkanır, süzülür.
  2. Yağlanmış yuvarlak tepsiye dizilir. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Bir limon suyu ve yarım çay bardağı kadar sıvıyağı gezdirilerek dökülür. Defne yaprakları yerleştirilir, kapak kapatılarak kısık ateşde 30 dakika kadar pişirilir. (Suyunu çekip yağına kalıncaya kadar, çok az suyu kalabilir).Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hamsinin de aynı şekilde buğulaması yapılır

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...