Sayfalar

20 Ağu 2010

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI (TUTMAÇ ÇORBASI)


MALZEMELER:
  • 5 su bardağı et suyu veya 1 paket et bulyon,
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek,
  • 1 tahta kaşık sıvı yağ,
  • 1 adet soğan,
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un,
  • 1/2  kahve fincanı arpa şehriye veya erişte,
  • Yarım su bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığı kuru name,
YAPILIŞI:
  1. Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.
  2. Rendelenmiş soğan yağda hafifçe sarartılır. Un ilave edilir biraz kavrulur.
  3. Su, et bulyon ve yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye veya erişte eklenir. 10-15 dakika yavaş ateşte kaynatılır. Süt ilave edilir ocaktan alınır. Üzerine kuru nane serpilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...