Sayfalar

3 Tem 2010

Ispanaklı Yaş Pasta


Adına bakıp aldanmayın...Görünüşü ve tadı harika...Deneyin, beğeneceksiniz...

Malzemeler:
  • 200 gr ıspanak ( püre halinde 1 su bardağı)
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu, vanilya
Kreması
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
Ayrıca; 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt

Yapılışı:
  1. Ispanakların yaprakları yıkanır biraz su ile haşlanır süzülür rondodan geçirilir.
  2. Yumurtalar ile şeker 10 dakika beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir biraz daha çırpılır.
  3. Ispanak püresi eklenir karıştırılır yağlanmış 24-25 cm  lik kalıba dökülür 175 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
  4. Kreması için un ve şeker karıştırılır süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir, soğutulur.
  5. Krem şanti bir bardak süt ile üzerindeki tarife göre hazırlanır soğumuş krema ile karıştırılır.
  6. Pastanın üzerini süslemek için pişen kekin kapağını ayırın rondodan geçirin.
  7. Kek ortadan ikiye bölünür arasına ve üzerine krema sürülür, üzeri kırıntılar ile süslenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...