Sayfalar

16 Haz 2010

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER:
  • 1 bardak kırmızı mercimek
  • 6-7 bardak su (et suyu veya 1 paket bulyon)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri (istenirse)
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Düdüklü tencereye su konulur ve  ocağın altı açılır.
  2. Soğan, patates , sarımsak ve  havuç blendırda iri parçalanır veya küçük küçük doğranır tencereye alınır. Mercimek yıkanır, süzülür ve tencereye ilave edilir.
  3. Zeytinyağı, köri ve tuz ilave edilirek karıştırılır. 
  4. Malzemeler kaynayıp köpüğü sönünce kapak kapatılır 20 dk pişirilir.
  5. Piştikten sonra blendırdan geçirilir. ( Tel süzgeçten de geçirebilirsiniz) Servis tenceresine alınır.
Tabaklara servis yaptıktan sonra arzu eden nane, karabiber, pul biber ve kimyon karışımından elde edilen baharatı çorbanın üzerine ekebilir.Çorbamıza limon sıkmayı unutmayalım.:)
KISA NOT: Çorbanızın kıvamı az olursa,  iki yemek kaşığı unu kavurun çorbanıza ekleyin bir iki dakika kaynatın. Pütürlerini gidermek için blendırdan geçirin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...