Sayfalar

20 Haz 2010

KIRMIZI ERİK ŞURUBU


Yazın sıcak günlerinde annemin ( eşimin annesinin) dolabından eksik etmediği ve her ziyaret edişimizde mutlaka ikram ettiği , sonradan benimde sık sık yaptığım, yapılışı son derece kolay ve sağlıklı erik şurubunun tarifini veriyorum.  Ölçüleri arzunuza göre eksiltip artırabilirsiniz.

MALZEMELER:
  • 1 kg olgunlaşmış kırmızı erik
  • 2-3 su bardağı şeker
  • 8 su bardağı su
YAPILIŞI: Erikler yıkanır su ve şeker ilave edilerek uygun tencerede erikler eriyinceye kadar kaynatılır. ( ben düdüklü tencerede 20 dakika kaynattım). Soğuduktan sonra temiz tülbent veya tel süzgeşten geçirilerek sürahi veya cam kavanoza alınır. Buzdolabında soğutulduktan sonra soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...