Sayfalar

4 Haz 2010

ARAPSAÇI YEMEK TARİFİ




Bizim en çok sevdiğimiz yemeklerden birisidir. Her hafta olmasa da 15 günde bir mutlaka pişiririm.

MALZEMELER:
  • Yarım kg arapsaçı
  • 350 gr kuzu eti
  • 1 kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Arapsaçını bol su ile bir kaç kez yıkayın.Suyun altında taze kısımlarını ana dallarından ayırın ve ayrıca kökünün arasında bulunan taze kısımlarıda kopararak alın. Bu şekilde yıkanmış ve ayıklanmış arapsaçını süzgüye koyun.
  2. Kuzu etini küçük küçük doğrayın düdüklü tencereye alın, yemeklik doğradığınız soğan ile birlikte zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Arapsaçını bir tutam alın kesme tahtası üzerinde 3 veya 4 e kesin tencereye ilave edin. İlave ettikçe karıştırın. Kapağını kapatın kısık ateşte 5 dakika kadar arasıra karıştırarak kavurun.
  4. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ilave edin 30-35 dakika pişirin.
    Afiyet olsun...
Arapsaçının suyu çok lezzetli olduğu için suyunu biraz fazla koyabilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...