Sayfalar

25 May 2010

ÇİN BÖREĞİ


MALZEMELER:
  • 5 adet yufka

  • 250 gr kıyma

  • 1 su bardağı ince bulgur

  • 2 orta boy soğan

  • 1 su bardağı ceviz

  • Yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu

  • Kimyon, karabiber, tuz

  • 2 adet haşlanmış patates rendesi

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 3 adet yumurta

  • Galeta unu

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    + kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:
  1. Soğanları ince ince doğrayalım sıvı yağda hafifçe ölünceye kadar kavuralım. Kıymamızı ekleyelim ve kavuralım daha sonra da salçamızı ilave edip bir iki çevirelim.

  2. Patates rendesini ve bulgurumuzu katıp kavurmaya devam edelim, Sonra sırası ile tuz, kimyon, karabiber, maydanoz, dereotu ve cevizimizi ekleyip  karıştıralım. Ocağımızı söndürelim. Kapağı kapatalım. (bulgurlarımızın kabarması için.) Pişen malzemeyi soğuması için kenara alalım.

  3. Yufkaları tezgaha sererek 8 parçaya ayıralım. Kestiğimiz parçaların uzun kenarına içimizi yeterince koyarak kalınca saralım.

  4. Bir kaba yumurtayı kıralım ve çırpalım, börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartalım. İsteğe göre sıcak servis yapalım. Daha önceden hazırlayıp sonradan fırında ısıtarak da servis yapabiliriz.

Afiyet olsun...

1 yorum:

ASLI SÜMBÜL dedi ki...

teyze senin tariflerinden yaptıklarım çok beğenildi süperdi yani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...